|
|
War3FT mod
| |
| Riox | Dátum: Csütörtök, 2011.12.22, 13:38 | Üzenet # 1 |
 Admin
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 117
Állapot: Offline
| A főoldalról elérhető a War3FT mod leírása, de ha már itt külön is szó volt a shopmenükről gondoltam beteszem a saját war3 leírásomat is, amit régen készítettem más szerver(ek) számára. Talán adhat valami pluszt.
A War3Ft mod ötvözi a szerepjátékot az FPS-sel. 8+1 faj közül lehet választani és fejlődni 10 szinten keresztül. Minden fajnak sajátos képességei vannak. A kilencedik faj, a Chameleon alapból találomra kapott képességekkel indul körönként. Mondom alapból, mert ezen a szerveren konfigurálva van: meghatározott képességei vannak - egy egyveleg a többi faj képességeiből.
Minden fajnak van 3 passzív képessége és egy "ultimate"-nek nevezett aktív képessége. A passzív képességek egyenként 3 szintre feljeszthetőek, az ultimate egyetlen szintű: vagy megvan vagy nincs. Innen tehát a 3*3+1=10 maximális szint egy faj esetében. Szintenként egy képességet lehet fejleszteni. Az ultimatet legkorábban a 6. szinten lehet. Ajánlott is! Játék közben, használat után az ultimate-nek egy ideig töltődnie kell, míg újra elsüthető. Kör elején is el kell telnie egy időnek, amíg feltöltődik. A kép bal oldalán, középen egy jellegzetes ikon jelzi, mikor áll készen.
Minden fajt külön kell fejleszteni. Belépéskor vagy mapváltáskor lehet kiválasztani a fajt - ezt használod és ez fejlődik a játék alatt, a többi nem. Fajt váltani changerace paranccsal lehet, de a váltás csak köv. körtől lép életbe.
A fajok képességei:
Undead Scourge azaz élőholt: Vampiric Aura: Az ellenfélre bevitt sebzés 15-, 30- ill. 45%-át visszatölti magába, mint HPt. Unholy Aura: Egyre gyorsabban fut, és minden fegyverrel ugyanolyan gyors lesz, mint késsel. Levitation: Magasabbra ugrik, csökkenti a gravitációt. Ultimate: Suicide Bomb: Ha meghal fölrobban s ezzel megöli a közelben lévő ellenfeleket. Figyelem! Az ultimate gomb kétszeri megnyomásávsal öngyilkosságot lehet elkövetni! Az első megnyomásnál villogni kezd: ez azt jelenti, hogy még egyszer megnyomod és meghalsz!
Human Alliance: Invisibility: Egyre láthatatlanabb lesz, nehezebb észrevenni. Guggolva, késsel a kezében a legláthatatlanabb azaz a legátlátszóbb. Állva, fegyverrel jobban látható. Amikor ezt próbálod kihasználni ne feledkezz meg a háttérről! Devotion Aura: Egyre több életerővel (115, 130 ill. 145 HP) kezd minden kört. Bash: 15, 30 ill. 45% esély arra, hogy akit eltalál mozgásképtelenné váljon 1 másodpercre. Ultimate: Teleport: Oda teleportál, ahova a célkereszt mutat.
Orcish Horde azaz orkok: Critikal Strike: 15% esély arra, hogy a golyó 2szer, 3szor ill. 4szer többet sebezzen találatkor. Critikal Granade: A HE (gránát) mindig 2szer, 4szer ill. 6szor többet sebez, mint normál esetben. Equipment Reincarnation: 33, 67 ill. 100% esély arra, hogy köv. körben visszakapja minden felszerelését, ami halála pillanatában nála volt. Ultimate: Chain Lighting: Villám, ami sebzi az összes közelben lévő ellenfelet. Lánc villám: átterjed a célzott személyről, annak társaira, ha elég közel vannak.
Night Elves of Kalimdor - elfek: Evasion: 10, 20 ill. 30% esély, hogy elkerülje az ellenfelek találatát. Thorns Aura: 5, 10 ill. 15%-ot visszasebez a támadóján. Trueshot Aura: 15, 30 ill. 45%-al nagyobb sebzés. Ultimate: Entangle Roots: Mozgásképtelenné teszi a célzott ellenfelet 10 másodpercre.
Talán nem hinnéd, de gyermeki szívem van! Komolyan! Egy befőttesüvegben tartom az íróasztalomon.
|
| |
|
|
| Riox | Dátum: Csütörtök, 2011.12.22, 13:38 | Üzenet # 2 |
 Admin
| Blood Mage - vérmágus: Pheonix: 33, 67 ill. 100% esély, hogy automatikusan feltámassza az első, elhalálozott csapatársát. Banish: 7, 13 ill. 20% esély arra, hogy ellenfele egy pillanatra "más dimenzióba" kerüljön, azaz bevakuljon és helyette egy fényes köd gomó jelenjen meg a pályán. Siphon Mana: 2, 4 ill. 8%-ot lop az ellenfele pénzéből minden találatkor. Ultimate: Flame Strike: Meggyújtja a célzott ellent. Más, mint az admini felgyújtás! Csak pár pillanatig sebez, azután kiallszik és közben nem terjed át más játékosra.
Shadow Hunter: Healing Wave: Másodperc alapon gyógyítja saját magát és a közelben lévő csapattársait 1 HP-val. Hex: 5, 10 ill. 15% esély arra, hogy az ellenfele egy nagy "gombává" változzon. Sosem tudtam pontosan mi is ez és mire való... Serpent Ward: Minden körben kap 1, 2 ill. 3 "kígyót" azaz függőleges, egy helyben cövekelő villámoszlopot, ami sebzi az áthaladó ellenfeleket. ÉS dörög! Csinos kis taktikai fegyver! A "kígyók" lerakásához be kell bindelni az "ability"-t, vagy be kell írni konzolba ill. chat-be, hogy ability (játék közben szerintem a bindes eljárás az egyetlen járható út). Egy lerakott "kígyó" ott cövekel a kör végéig vagy amíg a gazdája el nem pusztul: ha le van rakva nem lehet elköltöztetni. Ultimate: Big Bad Voodoo: Sebezhetetlenség 2 másodpercig.
Warden - Őrző: Fan of Knives: 5, 10 ill. 15% esély az úgynevezett "mole"-ra azaz vakondra vagyis arra, hogy kör elején az ellenfél kezdőjén induljon az ellenség ruhájában. Blink: 33, 67 ill. 100%-ban hatástalanítja az ellenfelei rá célzott ultimate-jeit. Shadow Strike: 15, 30 ill. 45% esély, hogy tűzharc közben mérgezett nyilakat lőjjön az ellenfelébe. Ultimate: Vengance: Újraéled 50 HP-val. Ha nincs felhasználva azaz ha halála pillanatában fel van töltve és az ellen nem semlegesíti az ultimatet, akkor a játékos automatikusan újraéled.
Crypt Lord - Kripta úr: Impale: Slappolja, fellöki az ellenfelet a levegőbe. Spiked Carapace: 10, 15 ill. 60(?)%-ot visszasebez a támadóján, és növeli a saját páncélja erejét. Carrion Beetles: 25, 45 ill. 60% esély arra, hogy tűzharc közben bogarakkal is sebezze az ellenfelet. Ultimate: Locust Swarm: Sáskajaj támadja az egyik véletlenszerűen kiválasztott ellenfelet. Ez a leggyakrabban elsüthető ultimate: látni sem kell az ellent s a sáskák már mennek is az útjukra, falakon, textúrán, mindenen keresztül.
Talán nem hinnéd, de gyermeki szívem van! Komolyan! Egy befőttesüvegben tartom az íróasztalomon.
|
| |
|
|
| Riox | Dátum: Péntek, 2011.12.23, 10:37 | Üzenet # 3 |
 Admin
| Egy kevés elmélet: A szerveren a War3FT mod 3. verziója fut, annak is a legújabb változata, teljes nevén: Warcraft 3 Frozen Throne (War3FT) v3.0 RC13 A War3FT régebbi verziója a 2. - ezzel találkozhattok egyes szervereken. A 2. verzióban csak az első négy faj van és vásárolni nem lehet csak shopmenünként egy itemet. A 3. verzióban megjelent plusz négy "faj", melyek egészen pontosan nem is fajok, hanem hősök lennének, de ez pont mindegy: ugyanúgy működnek, mint a fajok. Vásárolni is lehet bármelyik shopmenüből, bármilyen kombinációban.
Itt akarok megemlíteni még egy fontos apróságot. A négy hősnek, azaz az utolsó négy fajnak a leírtakon kívül van még egy-egy plusz tulajdonsága is, ami nem fejleszthető, hanem veleszületett. Sajnos bárhol kerestem nem találtam meg ezeknek a leírását még angolul sem! :(( Kicsinykét ellenállóbbak a skillekkel szemben, talán a golyókkal szemben is, van egy kevés tükör sebzésük, ilyesmi - amikor többet tudok szerkesztem ezt a h.sz-t. Ha pedig nektek lenne ilyen infótok szívesen várjuk ide! Láttam néha például, hogy blood mage-et vagy talán chameleont támadó játékos is meghalt a semmitől, ezeknek a fajoknak ugyanis nincs tükör sebzése. Az egyetlen magyarázat a plusz tulajdonság.
Említettem, hogy a szerveren a legújabb RC (Release Candidate) fut: az RC13. Ez a legújabb, de sajnos korántsem lehet frissnek nevezni: 2009-es!
A legutolsó faj, a Chameleon képességei ezen a szerveren következőképpen vannak konfigolva: Unholy Aura, Invisibility, Equipment Reincarnation és az ultimate: Chain Lighting. Elég rég fut már így és lehetne variálni rajta. Ha szeretnétek mást is kipróbálni vele, ha láttok benne fantáziát, gyertek ajánlatokkal és győzzétek meg Miut! A reconfigot technikailag seperc s egy resi alatt megoldom, csak legyen meg a kért képesség készlet!
A shopmenüket a szomszéd topic-ban tárgyaltuk. Érdemes végigolvasni, ott is találhatsz pár tippet.
Végül néhány járulékos parancsszó - konzolba kell őket beírni:
war3menu: A Warcraft3 menüje. (A legtöbb parancs benne van.) selectskill: Még a következő kör előtt kiválaszthatod a képességeidet. changerace: Megváltoztathatod a fajodat. Következő kör elején történik meg a változás. playerskills: Láthatod milyen fajjal vannak a többiek. skillsinfo: Az általad választott faj képességeinek rövid leírása. itemsinfo: Kiírja, hogy melyik item mire használható. itemsinfo2: Kiírja, hogy melyik item mire használható. war3help: Kiírja a conzol parancsokat. shopmenu: Ez a shopmenu: vásárolj!. shopmenu2: Ez a shopmenu2: vásárolj!. level: Kiírja a fajodat, a szintedet és a képességeidet. resetskills: Következő kör elején újra választhatod a jelenlegi fajod képességeit. resetxp: Törli/nullázza a jelenlegi fajod összes képességét. 0-ra állítja az XP-det.
ultimate: A legfontosabb parancs. Bindelni kell. Konzolba beírod, hogy bind x ultimate. X helyett nyilván az a betű legyen, melyet használni akarod az ultimate képességed elsütéséhez.
Hasonló módon kell bindelni a Shadow Hunter Serpent Ward képességét is. bind x ability Ez a parancsszó csak ennél az egy fajnál használatos. Más fajnak nincs ability-je.
|
| |
|
|
| LoW | Dátum: Szombat, 2012.01.14, 19:41 | Üzenet # 4 |
 Kis paraszt
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 4
| Öhm,nekem egy ötletem lenne a Chameleon-hoz!Régebben volt egy szerver,ahol ugyan így War3FT mód futott..Ott úgy volt megcsinálva a Chameleon,hogy minden körben különböző képességeket kapott az ember!Nem csak az ultimate változott körről-körre,hanem a különböző képességek is.Ezáltal amikor szintet léptél,nem tudtál választani,hogy melyik képességedet akarod fejleszteni,hanem szimplán a rendszer valahogy hozzáadta hogy +1 szint és akkor valamelyikre rádobott +1-et!Ha jól emlékszem akkor úgy működött az egész,hogy pl. ha Vengance ultimated volt,akkor a Warden kasztnak a képességeit birtokoltad....Ha Teleport,akkor meg a Human-ét,és így tovább...Szóval gondolom érted/értitek,hogy mire gondolok!Nagyon jó lenne,ha egy ilyet sikerülne összehozni! Nekem anno nagyon bejött
ui.:Ha van valakinek Steam-je akkor az írjon nekem és felvehetjük egymást!
Az üzenetet módosította: LoW - Szombat, 2012.01.14, 19:42 |
| |
|
|
| Riox | Dátum: Szombat, 2012.01.14, 21:23 | Üzenet # 5 |
 Admin
| Quote (Riox) A kilencedik faj, a Chameleon alapból találomra kapott képességekkel indul körönként. Legelső h.sz, második bekezdés. Ilyen a Chameleon alapból, amilyennek te leírtad! Ezen a szerveren szándékosan konfigoltuk v.milyen konkrét formára, hogy ne körönként változzon, de... végülis ez is egy lehetőség: meg kell fontolni.
|
| |
|
|
| LoW | Dátum: Szombat, 2012.01.21, 19:01 | Üzenet # 6 |
 Kis paraszt
| Na,akkor mi lesz? Esetleg egy szavazást nem lehetne csinálni róla?
|
| |
|
|
| Riox | Dátum: Szombat, 2012.01.21, 22:07 | Üzenet # 7 |
 Admin
| Miről szavazzunk? Még egy javaslat sem érkezett!
|
| |
|
|
| LoW | Dátum: Vasárnap, 2012.01.22, 19:45 | Üzenet # 8 |
 Kis paraszt
| Hát de érkezett Egyenlőre elég lenne egy olyat megszavazni,hogy az eredeti Chameleon kasztnak a tulajdonságai legyenek(véletlenszerűen nyomatja),vagy meghatározott tulajdonságai...Ha a meghatározott,akkor összeállítok 2-3 lehetőséget és feldobom ide ha viszont az eredeti győz,akkor nem kell arra várni,hogy valaki csináljon meghatározottat...
|
| |
|
|
| Riox | Dátum: Hétfő, 2012.01.23, 10:02 | Üzenet # 9 |
 Admin
| Ez nekem elfusizott eljárásnak tűnik. Hiszen így arról szavaznánk, amit nem is ismerünk!
Arról nem is beszélve, hogy az eredeti beállítás lehetősége egyetlen egy, szemben a számtalan konfigolási lehetőséggel, tehát nem érdemli meg, hogy fifty-fifty lábon álljon egy szavazásban.
Ugyanakkor azt is látni vélem, hogy szavazás kéne de semmilyen munka árán. Hát már az is gondot jelent, hogy összeállítsunk a véges, felsorakoztatott skill csomagból egy egyveleget?
Lássuk csak, mire tudnék én gondolni... méghozzá úgy, hogy a jelenlegi skilleket teljesen elkerüljem...
Ultinak a Crypt Lord sáskáit venném Egyik képesség lenne ugyancsak a Crypt Impale-ja Második képesség a Blood Siphon Manája Végül pedig a Warden Blink-je
Ez egy lehetőség. Vágyik még v.ki v.mire? Tessék leírni! Egyelőre csak mi ketten beszélgetünk itt magunkban, tahát ha v.ki ugyanarra az alap baállításra vágyna, amire LoW, az is jól tenné, ha jelezné, hogy tudjuk. Egy kevés érdeklődésre azért számítanánk...
u.i. Szeretném feleleveníteni az eredeti kiindulási pontot. Quote (Riox) Elég rég fut már így [t.i. a Chameleon faj] és lehetne variálni rajta. Ha szeretnétek mást is kipróbálni vele, ha láttok benne fantáziát, gyertek ajánlatokkal és győzzétek meg Miut! Tehát beszélni kéne még Miuval is, de nem hinném, hogy erősen bánná... Inkább csak ügyesen kéne intézni és egy kész ajánlattal jönni, amit megszavaztunk, amiben megálapodtunk.
|
| |
|
|
| ^_^ | Dátum: Hétfő, 2012.01.23, 16:19 | Üzenet # 10 |
 Rabszolga
Üzenetek: 23
| Mit szolnatok eh ez? Vampiric Aura (Az ellenfélre bevitt sebzés 15-, 30- ill. 45%-át visszatölti magába, mint HPt) Equipment Reincarnation(33, 67 ill. 100% esély arra, hogy köv. körben visszakapja minden felszerelését, ami halála pillanatában nála volt) Unholy Aura: Egyre gyorsabban fut, és minden fegyverrel ugyanolyan gyors lesz, mint késsel Ultimate:Teleport (Oda teleportál, ahova a célkereszt mutat)/Locust Swarm (Sáskajaj támadja az egyik véletlenszerűen kiválasztott ellenfelet. Ez a leggyakrabban elsüthető ultimate: látni sem kell az ellent s a sáskák már menne[i]k is az útjukra, falakon, textúrán, mindenen keresztül) Reszletesen a gyengebbek kedveert irtam le mielott valaki belekotne
|
| |
|
|
| wolfii | Dátum: Hétfő, 2012.01.23, 16:20 | Üzenet # 11 |
 Ló
Üzenetek: 48
| Szerintem így jó ahogy van..nem kell rajta változtani..
|
| |
|
|
| petii | Dátum: Hétfő, 2012.01.23, 19:02 | Üzenet # 12 |
|
Admin
Üzenetek: 8
| Támogatom a változtatás ötletét, semmiképp se jó úgy ahogy most van. A szerver 80%-a ezzel a fajjal játszik.. és időnként amúgy se árt egy kis változás. Nekem a legjobban a random skillek tetszenének..., de pl: a critical strike, true shoot, healing wave és ultinak a vengance se lenne rossz..
|
| |
|
|
| Riox | Dátum: Hétfő, 2012.01.23, 22:47 | Üzenet # 13 |
 Admin
| Quote (petii) de pl: a critical strike, true shoot Te kis mammuth! :)) Megtaláltad azt a kombinációt, amivel a legnagyobbat tudod pancsolni a képünkbe. :))
Nno akkor ez egy. Az enyémmel s a smiley-jéval három. Jön még az alap random s a "ne változtassunk rajta" így van már 5 lehetőség. Amúgy smiley a te változatodban mi is szerepel végül ultiként, mert nem értettem pontosan: a teleport v. a sáskák?
Hagyjuk még pár napot érni és aztán kiírunk egy szavazást itt a fórumon. Lehetne pl. hétvégére...
|
| |
|
|
| Pikacsu | Dátum: Kedd, 2012.01.24, 08:54 | Üzenet # 14 |
|
Nagy paraszt
Üzenetek: 9
| Annó nálunk is úgy volt megcsinálva a kaméleon, hogy véletlenszerüen dobálta a képességet minden körben ultistól mindenestől ami szép és jó volt mindenkinek "húdenagyonretenetesenodáigmegviszatetszett" egyetlen 1 dolog volt vele a bibi: senki nem volt vele, mert semmi értelme nem volt így játszani vele :D. RIox ötletét egész jónak tartom nem túl erős mégis előnyös valamien szempontból (bár ha már lehetőség van 1 olyan faj "összerakására", hogy több faj képességét gyúrjuk egybe, nem tennék bele 1 fajból 2 képességet). Smájli ötlete nekem kifejezetten tetszik...nem véletlenül, mivel szerintem így túl erős lenne! Kapnánk egy olyan szintű tank karaktert, hogy a kicsiknek (gondolok ez alatt a gyengébb képességű játékosokra) még kevesebb esélye lenne belőni a nagyokat. Peti ötlete is nagyon jó Szintén túl erős 1 fajon belül a 2 olyan képesség ami a lövést erősíti (nem kis mértékben) élettöltés+Vengance...Veszel rá egy nyakit meg egy maszkot és kb lelőhetetlen vagy Ahogy észrevettem, mindenki egy kicsit a saját játékstílusának megfelelően javasolta a skillezést Amivel persze nincs semmi baj. Nekem is van ötletem, de nem írom le feleslegesnek tartom még 1 fajta variációt, én szerintem az lenne a legjobb megoldás ha pl. Főoldalra kiraknátok egy szavazást (mégis csak többen nézik mint fórumot..sajnos) ezzel kapcsolatban, és akkor utólag sem lenne annyi hiszti^^
Béke
|
| |
|
|
| petii | Dátum: Kedd, 2012.01.24, 13:09 | Üzenet # 15 |
|
Admin
Üzenetek: 8
| Ám mi lenne akkor ha kikapcsolnánk? kell az a 9. faj oda? Amúgy, igen lehet erős lenne amit összeállítottam, de nagy valószínűséggel nem kapnád meg a dmg boostot amit a képességek adnak.. pontosan ez van a vampiric aura mellett is, hogyha van és veszel mellé maskot akkor fölöslegesen vetted meg, mivel a war3 úgy van megírva hogy csak az egyiket használja, valószínűnek tartom hogy itt is van valamilyen korlátozás.. bár kitudja, meg kellene nézni a forráskódot.
|
| |
|
|
|  |